ING Herengracht

ING’s Wealth Management office is situated in two listed monuments in the Amsterdam canal district. Over the years, the interiors of these buildings have radically changed and lack most of the original elements. The renovation and interior designed by HofmanDujardin builds upon the remaining qualities while creating a balanced and rich working environment.

Inviting
When entering the renewed office, the original central corridor on the ground floor is resembled by a light marble floor. A transparent wall allows a glimpse into the work places, as the space opens towards the reception area. Here, the timber floor and furniture pieces create a warm and inviting character, which is finished with subtle orange details to match the brand identity of the bank

Colour
The office floors are light and open to create a comfortable working environment. Tones of orange and timber furniture pieces add to the neutral basis with grey melange carpet. Most walls are painted white and form a perfect background to the carefully selected art pieces. Together with the green plants, they bring colour and make the office come to life.

Colophon

Project ING Wealth Management Herengracht
Client ING
Location Herengracht, Amsterdam
Area 2000m2
Period 2016-2017
Interior Design HofmanDujardin
Team Barbara Dujardin, Michiel Hofman, Bo Winnubst, David Hernández López and Jibril Omari
Consultant Climate RHK
Consultant Installations Unica
Contractor Hurks
Photography Matthijs van Roon