Villa Amsterdam

In the south district of Amsterdam a big notary house is being rebuild by a family that is making the house of their dreams. The new design is related to the shape of the former notary house. The 1000m² villa has a large kitchen, dining and living on the ground floor. In all of these family spaces there is a subtle balance between privacy and transparency. The spaces have a stunning relation with the garden which will be designed by Piet Oudolf.

The basement is transformed into a luscious bright space with outdoor patios located at the end of the swimming pool and the playing room. The natural sunlight transforms the basement in a fully usable and exciting place to be.

On the in-between floor the study is positioned in the double high void in the The children bedrooms with private bathrooms are located on the 1st floor. The top floor has a fabulous master bedroom with beautiful views over Amsterdam.

In the materialization and detailing the house is refined and generous. Beautiful colored brick is combined with natural wood and large transparent openings. The refined brickwork relates to the local historic architecture. The villa is under construction, the client will move in at the beginning of 2016.

Colophon

Project Villa Amsterdam
Client Private
Location Amsterdam South
Surface 1000m²
Date 2012-2016
Design architecture HofmanDujardin
Design interior HofmanDujardin
Design FFE HofmanDujardin
Team Barbara Dujardin, Michiel Hofman, Arjen Aarnoudse, Laurens Schuitmaker, Roben Adriaanse, Jeroen Semeijn and David Hernandez
Garden design Piet Oudolf
Consultant construction BREEDID
Consultant installations and sustainability DGMR
Consultant light design Erco
Consultant spa
Contractor Van Berkel
Contractor millwork
Photography Matthijs van Roon